Navigation Menu+

Goed voorbereid op consult

Consult bloedonderzoek

Het bloedonderzoek wordt verricht bij het nuchtere dier. Nuchter houdt in dat uw huisdier wel mag drinken, maar de dag voor het onderzoek vanaf 22:00 geen maaltijd meer mag nuttigen.

Wanneer u komt voor controle van de schildklierfunctie, mag uw huisdier gewoon zijn ochtendmaaltijd nuttigen.


Consult herhaling bloedonderzoek

Het bloedonderzoek wordt verricht bij het nuchtere dier. Nuchter houdt in dat uw huisdier wel mag drinken, maar de dag voor het onderzoek vanaf 22:00 geen maaltijd meer mag nuttigen.

Wanneer u komt voor controle van de schildklierfunctie, mag uw huisdier gewoon zijn ochtendmaaltijd nuttigen.


Consult huidproblemen (dermatologie)

Dit consult is bedoeld voor dieren met huidklachten waaronder jeuk, kale plekken of een beschadigde huid. Voor onze medewerkers is het van belang om te weten wat uw huisdier als voeding aangeboden krijgt (inclusief tussendoortjes). Tijdens dit consult kunnen preparaten worden gemaakt van de vacht/huid. De uitslagen van deze preparaten worden u per mail toegezonden.

Consult kreupelheid

Dit consult is bedoeld voor dieren met acute of chronische kreupelheid. Wij verzoeken u vriendelijk om uw huisdier voor aanvang van het consult geen pijnstilling te geven. Dit bemoeilijkt het onderzoek en het stellen van een juiste diagnose.

Consult maag- en darmklachten

Dit consult is bedoeld voor dieren met o.a. braak en diarreeklachten. Mocht u in de gelegenheid zijn, brengt u dan ontlasting mee naar het spreekuur. Het kan onze medewerkers veel informatie verschaffen.

Consult vaccinatie

Tijdens dit consult wordt uw huisdier gevaccineerd. Betreffende ons vaccinatieschema is de informatie hier te vinden.

Wij verzoeken u vriendelijk om tijdens dit bezoek het dierenpaspoort mee te brengen

Let op: vanaf 1 april 2013 is het verplicht om (nieuwgeboren) pups vanaf 6 weken leeftijd te chippen.


Consult overig

Dit consult is voor alle patiënten die niet in de andere categorieën “passen” . Graag verzoeken wij u om bij de “Notities” de klachten bij uw huisdier te vermelden. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking

Mini-consult controle drain

Tijdens dit consult wordt de geplaatste wonddrain gecontroleerd door een van onze assistentes. Hierbij zal geen dierenarts aanwezig zijn. De resultaten van dit consult worden, indien nodig, overlegd met de dienstdoende dierenarts en in het dossier vermeld.

Afhankelijk van de uitkomst van deze controle kan de therapie worden aangepast of het verwijderen van de drain worden uitgesteld.


Mini-consult controle gebit

Dit consult is in de thema maanden februari en maart GRATIS. Gedurende de rest van het jaar kost dit consult € 7,50 en wordt uitgevoerd door een van onze assistentes. Adviezen zijn vrijblijvend.

Mini-consult hechtingen verwijderen

Tijdens dit consult worden de (operatie)hechtingen beoordeeld en verwijderd. Hierbij zal geen dierenarts aanwezig zijn. De resultaten van dit consult worden, indien nodig, overlegd met de dienstdoende dierenarts en in het dossier vermeld.

Dit consult behoort tot de nazorg van de operatie en is kosteloos.


Mini-consult knippen van de nagels

Tijdens dit consult worden de nagels van de voorpoten (en eventueel de achterpoten) door één van onze assistentes geknipt. Hierbij zal geen dierenarts aanwezig zijn. Mede daarom bedragen de kosten van dit consult slechts € 7,50.

Uw medewerking betreffende het hanteren van uw huisdier wordt hierbij zeer op prijs gesteld.


Mini-consult legen van de anaalklieren

Tijdens dit consult worden de anaalklieren van uw hond geleegd door één van onze assistentes. Hierbij zal geen dierenarts aanwezig zijn. Mede daarom bedragen de kosten van dit consult slechts € 7,50. U medewerking betreffende het hanteren van uw huisdier wordt hierbij zeer op prijs gesteld.

Eventuele geconstateerde afwijkingen worden met de dienstdoende dierenarts besproken