Navigation Menu+

Gedrag

Dierenkliniek Zwarte Zee start samenwerking met Ursela Stokdijk van Hondenschool Chiboba

Dierenkliniek Zwarte Zee en gedragsdeskundige Ursela Stokdijk hebben de handen ineen geslagen  om de (startende) hondenbezitters van Maassluis e.o. vakkundig te ondersteunen bij vragen en tips over gedrag en gedragsproblemen.

Wat is de reden van deze samenwerking?

Tijdens de kennismaking van de nieuwe pup en zijn huisgenoten met de dierenkliniek blijkt tijdens het consult vaak dat de nieuwe eigenaren met vele vragen komen.  Vragen over zindelijkheid, bench-training, alleen leren zijn, omgang met kinderen en socialiseren zijn zeer veel voorkomende onderwerpen.

Op sommige vragen zijn eenvoudige antwoorden mogelijk en tips worden op zo’n moment druk uitgewisseld. Echter op een groot aantal andere vragen zijn de antwoorden afhankelijk van het ras, de thuissituatie en het verwachtingspatroon.

Om deze laatste vragen beter en uitgebreider te kunnen beantwoorden is er een naar een passende oplossing gezocht voor de klanten van Dierenkliniek Zwarte Zee.  De oplossing was om te gaan samenwerken met een  gediplomeerd gedragstherapeut, nml  Ursela Stokdijk

 

Wat houdt deze samenwerking in?

In eerste instantie zal dit inhouden dat alle klanten van Dierenkliniek Zwarte Zee gebruik kunnen maken van het “gedragsconsult voor jonge honden”. Dit consult biedt de eigenaren van de pup de mogelijkheid om een half uur lang met Ursela van gedachten te wisselen over de aanpak van hun jonge aanwinst. Vragen over zindelijkheid, de communicatie tussen hond en mens, socialiseren, alleen blijven, kinderen enz enz worden per situatie beantwoord. Het spreekt dan ook voor zich dat tijdens het consult de pup ook aanwezig is.

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens het eerste consult ontvangt iedere hondeneigenaar een “gedragsconsultkaart”. Deze gedragsconsultkaart biedt de eigenaar de mogelijkheid om voor slechts € 22,50 een afspraak te maken met Ursela Stokdijk. Het consult, dat slechts een fractie van een normaal gedragsconsult kost, duurt 30 minuten en mag gaan over bijtgedrag, grommen, onzindelijkheid, druk/actief gedrag, sloopgedrag en over de opvoeding. Na het consult ontvangt u tevens een puppy info boekje waarin u vele tips en adviezen kan nalezen.

Waar en Wanneer?

De consulten vinden plaats op de eerste vrijdagavond van de maand in een van de spreekkamers van Dierenkliniek Zwarte Zee aan de Zwarte Zee 30 te Maassluis. Voor de consulten moet van te voren een afspraak worden gemaakt bij een van de assistentes van de kliniek